Куди віддати дитину: що краще вибрати для хлопчика та дівчинки

Всі батьки піклуються про своїх дітей, тому намагаються надати їм найкращі умови для розвитку. У цьому відмінно допоможуть різні гуртки, курси та секції. Це допомагає не лише вивчати та вдосконалювати нові навички, а й покращує соціальні контакти з іншими дітьми. З якого віку можна віддавати дитину на секції? Куди краще відправити дітей?

Гуртки для дітей: які є і з якого віку варто задуматися

Варіантів для того, щоб розвивати якісь навички у дитини, може бути безліч. Це можна робити і вдома, але дитині треба вчитися спілкуватися з іншими, пристосовуватись до нового середовища та не бути постійно з батьками.

Найкраще буде вибрати кілька напрямків для розвитку – творчість, природа та спорт, наприклад. Але це можна робити тільки з старшими дітьми від 7 років, а ось у дошкільному віці краще не перевантажувати дитину.

Звертайте увагу на те, чому діти самі віддають перевагу і у чому мають талант. Крім того, зараз майже немає спеціалізованих секцій під хлопчика чи під дівчинку, а батьки вибирають спільні гуртки. Тому майже всі запропоновані варіанти курсів та секцій є універсальними.

З якого віку та на які гуртки можна віддавати дитину

  • 2 роки. Психологи вказують, що вже з двох років дитині треба поступово почати спілкуватися з іншими дітьми та кимось, крім батьків. Заняття в приємному та новому середовищі викликають позитивні емоції та приносять користь. Це можуть бути малюнки, прості ігри, нескладні види спорту.
  • 3 роки. Це період активного розвитку дрібної моторики, тому малювання, ритміка, загальні спортивні та музичні гуртки будуть хорошим вибором.
  • 4 роки. Тут будуть корисні майже будь-які заняття – танці, спорт, музика, конструювання та багато інших. Дитина вже потроху може сама вибрати напрямок розвитку. До того ж так буде легше підтримувати інтерес.
  • 5 років. Рекомендовано розвивати таланти дитини, показати їй різні пробні заняття та переваги спортивних, творчих секцій.
  • Після 6 років. Майже будь-які навчальні гуртки та те, в чому дитина вже показує вміння, сприяють розвитку корисних навичок. Це можуть бути мовні школи, туризм, технічні секції, акторство, астрономія та багато іншого.

Футбол – популярний гурток для хлопчиків в Україні

Звичайно, безумовним лідером серед секцій для дітей є спортивні, а серед них найкращими можна вважати футбольні гуртки. Багато дітей люблять футболістів, тому й показати переваги гри у футбол для дитини буде зовсім нескладно. Мессі, Роналду, Пеле, Неймар – і це далеко неповний перелік популярних серед дітей футболістів, які є кумирами та прикладами для наслідування.

У чому користь футбольної секції для дитини? Це універсальний вид спорту, що підходить і хлопчикам, і дівчаткам у будь-якому віці. Футбол сам по собі дуже рухливий спорт, але при цьому він не викликає надмірного навантаження на організм дитини. Крім того, тут діти зможуть спілкуватися з іншими дітьми, розвивати соціальні навички, будувати стосунки з тими, хто має такі самі інтереси.

Перед тим, як віддати дитину на футбольну секцію, подбайте про те, щоб у неї були відповідні комплектуючі. Йому потрібен спеціальний одяг, кросівки (залежно від виду покриття поля – футзалки, сороконіжки або бутси), а якщо малюк буде воротарем, то йому знадобляться і воротарські рукавички.

А подивитися можно будет за посиланням – https://keeperia.com.ua/ru/vratarskie-perchatki/. Сьогодні в будь-якому місті є безліч секцій та курсів для дітей будь-якого віку, тому все, що потрібно – це разом із дітьми вибрати найкращі напрямки для розвитку.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments