Кабінет Міністрів найближчим часом може оголосити третій локдаун

Заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк заявляє, що темпи третьої хвилі пандемії свідчать про те, що вже найближчим часом Кабінету Міністрів доведеться оголошувати черговий локдаун.

Про це вона сказала під час погоджувальної ради депутатських фракцій та груп, що відбулася у понеділок.

Рекомендуємо переглянути: Відеоуроки дистанційного навчанння

Через це Кондратюк вимагає терміново провести спільне засідання парламенту та уряду, а також окреме засідання Ради Національної безпеки та оборони.

За словами Кондратюк, Україна наразі перебуває у п’ятірці лідерів у Європі за темпами поширення COVID-19 і вже чотири області оголошені зонами карантину червоного рівня: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька.

При цьому, рівень госпіталізацій стрімко зростає у низці інших областей.

Також вона зазначила, що якщо подивитися на темпи третьої хвилі пандемії, то графіки наближаються до тих показників, коли в Україні, в січні 2021 року, було запроваджено жорсткий карантин.

«Все йде до того, що вже найближчим часом уряду доведеться оголошувати черговий локдаун. Тому вже на цьому тижні треба всі зусилля кинути на спільні дії по боротьбі з коронавірусом. Це має бути спільне засідання Уряду і Верховної Ради, окреме засідання Ради Національної безпеки та оборони, яке має бути присвячено виключно боротьбі з коронавірусом. А саме напрацюванню спільного плану дій всіх гілок влади на випадок нового жорсткого локдауну, вірогідність якого, повторюся, є дуже високою», – підкреслила Олена Кондратюк.

На її переконання, на цьому засіданні необхідно визначитися з питаннями про наявність ресурсів для розгортання додаткових мобільних госпіталів по всій країні, обладнання додаткових ліжко-місць з киснем. Також слід з’ясувати, якої термінової підтримки потребує медична система та наші лікарі, куди і на які цілі слід негайно направити додаткові ресурси.

Нагадаємо, планується скасувати ЗНО 2021 для випускників які не вступатимуть до вишів

Освіта.юа

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments