Ігор Лікарчук запропонував скасувати шкільні олімпіади

Колишній директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук запропонував скасувати шкільні олімпіади, бо це марна трата грошей.

Кому потрібні шкільні олімпіади? Глибоко переконаний, що шкільні, районні, обласні і т.д. олімпіади з основ наук МЕНШ ЗА ВСЕ ПОТРІБНІ УЧНЯМ. Особливо тим, хто вимушений приймати участь у двох-трьох чи навіть шести олімпіадах. Найбільше вони потрібні тим, хто ці Олімпіади організовує та проводить. Причини цієї потрібності давно відомі. Також вони потрібні місцевим освітнім начальникам, вчителям і директорам шкіл – для рейтингу. Бо першим, якщо такі рейтинги не будувати, то нІчим буде займатися, а другим – доказувати тим же начхальникам, що вони щось роблять. Хоч насправді та робота ні про що не свідчить. Й трішки олімпіади потрібні деяким батькам: авось у майбутньому допоможуть у вступі їхнього чада/чуда до якогось університету. А тепер виникає узагальнене питання: «То для чого ці олімпіади потрібні взагалі?» Та ще і з солідними бюджетними видатками на їхнє проведення?
Вважаю, що державно-монівські олімпіади, як рудимент совкової системи освіти, давно повинні піти в небуття. Олімпіади мають проводити УНІВЕРСИТЕТИ. За власні кошти. Якщо хочуть знайти «свого» студента. А, якщо не хочуть, то такий «університет» також чекає небуття. Уже незабаром.

 

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments