Діти зможуть їздити у автобусах та потягах без тестів та COVID-сертифікатів

Нові правила перевезень пасажирів між регіонами, які почнуть діяти з 21 жовтня, не будуть стосуватись неповнолітніх пасажирів, оскільки для них наразі не передбачена можливість оформлення COVID-сертифікату та отримання щеплення проти коронавірусної хвороби.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, діти до 18 років зможуть користуватись громадським транспортом у поїздках між регіонами без пред’явлення негативних тестів на COVID-19 та сертифікатів чи міжнародних свідоцтв про щеплення.

«Для дітей віком від 12 років залишається обов’язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, зокрема транспорті», – пояснив Ляшко.

Водночас нові правила перевезень поширюються на всіх повнолітніх осіб.

Як відомо, Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановлено «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки.

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у цих регіонах будуть дозволені за умови наявності у всіх пасажирів документа про отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Нагадаємо, Нещеплені вчителі проти COVID-19 будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати (НАКАЗ)

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments