Державна комісія ТЕБ та НС рекомендує з 15 жовтня школам розпочати канікули, а вишам перейти на дистанційну форму навчання

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій підтримала позицію Міністерства освіти щодо особливостей роботи закладів освіти в період адаптивного карантину.

Відповідне рішення, за результатами засідання Комісії з питань ТЕБ та НС, оприлюднено на сайті Урядового порталу ввечері 12 жовтня.

Зокрема, Комісія прийняла рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти встановити з 15 по 30 жовтня 2020 року канікули, у наступний період – можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання з урахування епідеміологічної ситуації.

Також закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти рекомендовано перейти з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків (окрім сиріт; осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон, іноземних громадян та осіб без громадянства, здобувачам освіти, які поєднують навчання з роботою).

Окрім того, Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти і науки мають подати на розгляд Кабінету Міністрів відповідні доповнення до постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641».

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments