COVID-19: МОЗ поки не розглядатиме нових обмежень

Можливість запровадження нових карантинних обмежень розглядатимуть у разі виявлення 15 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19 за добу.

Про це під час вебінару «Локдаун 2.0 для ритейлу: чи буде і хто витримає?» сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє Інтерфакс-Україна, Освіта.ua

«Цифра є – 15 тисяч хворих за добу. Після цього говоритимемо про наші плани на найближчий період. Водночас ми не говоримо, що вже завтра щось запроваджуватимемо. 15 тис. хворих за добу – це у нас ще є запас міцності, який дасть змогу відреагувати без колапсу для системи охорони здоров’я», – сказав Ляшко.

Водночас Ляшко наголосив, що ця цифра є актуальною за рівномірного розподілу хворих на території країни, водночас для окремих регіонів вона може бути нижчою.

«Ця цифра прорахована. Наразі ми її не публікуємо, оскільки чекаємо на 1 листопада, коли на місцях мають бути використані субвенції й підведений кисень до більшості ліжок. Після цього потужності системи охорони здоров’я мають змінитися», – пояснив заступник міністра.

За його словами, нині для хворих на коронавірус відведено близько 52 тисяч ліжок, із них 17 тисяч забезпечені кисневою підтримкою.

Як відомо, в Україні 27 жовтня зафіксовано 6 677 нових випадків захворювання на COVID-19.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments