Більшість областей переходить на дистанційне навчання

З 1 листопада дистанційне навчання буде впроваджено у закладах освіти більшості областей.

Про це повідомили у Державній службі якості освіти.

У Держслужбі нагадують, що форма організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти визначається з огляду на два чинники: рівень епідемічної небезпеки в області та наявність COVID-сертифікатів у працівників закладу освіти.

Зокрема, звичайний освітній процес у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки може відбуватися за наявності 80% працівників закладу, які мають COVID-сертифікати, у «червоному» рівні – за умови 100% вакцинованих працівників.

Водночас у Державній службі якості освіти зазначають, що під час вивчення питання щодо організації освітнього процесу у школах, які перейшли на дистанційне навчання, було виявлено, що половина закладів зробила це через недостатній відсоток вакцинації працівників.

Станом на 29 жовтня 2021 року до «червоного» рівня епідемічної небезпеки віднесено вісім областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська та Херсонська.

З 30 жовтня «червоний» рівень установлений на територіях ще семи областей: Житомирська, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської.

З 1 листопада «червоний» рівень поширюється на територію Києва.

«Відтак, у більшості областей України освітній процес відбуватиметься з використанням дистанційної форми навчання, окрім закладів, де 100% працівників мають COVID-сертифікати», – наголосили у Державній службі якості освіти.

Нагадаємо, на сайті опубліковано Відеоуроки для 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 та 9, 10 і 11 класів

Освіта.ua

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments