​24 цікавих фактів про все

1. Пабло Пікассо обійшов Казанову по частині розбитих жіночих сердець.

У жодного художника, та й взагалі, звичайного чоловіка, не було стільки коханок, скільки було у Пікассо. У більшості випадків це були красиві і бурхливі, але не тривалі романи.

2. Поль Гоген легко міняв техніки і матеріал. Захоплювався він і різьбленням по дереву. Часто відчуваючи матеріальні труднощі, він був не в змозі купити фарби. Тоді він брався за ніж і дерево. Двері свого будинку на Маркізьких островах він прикрасив різьбленими панелями.

3. Дерева отримують поживні речовини і з грунту, і з атмосфери, але на грунт припадає лише близько 10% від їх обсягу.

4. Населення Африканського континенту недолюблює річку Конго. Обґрунтовується це тим, що тут водиться так звана тигрова риба. Представники цього підвиду виростають до досить значних розмірів і представляють серйозну небезпеку для рибалок.

5. Чайки – це стадні птахи. Вони зазвичай живуть у великих колоніях, які можуть об’єднуватися в сотні або тисячі окремих чайок, особливо в районах з багатими джерелами їжі або відповідним середовищем існування.

6. У Криму на початку 1950-х років був випущений перший в Радянському Союзі пральний порошок під назвою «Стірпор».

7. Вживання кави може допомогти вам спалювати жир. Дослідження показали, що вживання кофеїну може збільшити ваш метаболізм від 3 до 11%. Це одна з небагатьох хімічних речовин, яка дійсно допомагає позбавитися від зайвої ваги.

8. Два майстри струнних інструментів, Антоніо Страдіварі і Андреа Гварнері, прославилися унікальними скрипками, звучання яких не можуть повторити сучасні виробники. Обидва майстри працювали в другій половині XVII століття і заслужили репутацію виробників кращих струнних інструментів в світі.

9. Дослідження Зигмунда Фрейда про природу людини багато в чому засновані на персонажах Шекспіра – наприклад, на психології Гамлета.

10. З усіх планет-гігантів в нашій системі тільки уран виділяє тепла менше, ніж отримує від сонця.

11. Під товщею океанської води знаходиться від 50 до 80% всього життя, яке існує на Землі, а океани і моря становить 98% простору для існування різних форм життя.

12. У Мексиці росте чагарник з стрибаючими бобами. Вони стрибають через личинки молі всередині. Вона з’їдає серцевину і потім тікає від тепла і світла, змушуючи боби стрибати.

13. Біля берегів Японії знаходиться тепла течія Куросіо, яка є найбільшою течією у всьому світі. Воно має швидкість до 121 км/день, а його глибина становить близько 1000 метрів.

14. Близько 90% усіх сільськогосподарських угідь на Маврикії використовуються для вирощування цукрової тростини. При цьому в сільському господарстві в цілому зайнято менше 10% працездатного населення.

15. Моцарт створював легкі, гармонійні і прекрасні твори, які стали класикою для дітей і дорослих. Науково доведено, що його сонати і концерти позитивно впливають на розумову діяльність людини, допомагають стати зібраними і логічно мислити.

16. Гриби дуже життєздатні. Вони виживають і існують в екстремальних умовах: спекотних тропіках, заполяр’ї, на поверхні сірчаної кислоти, на висоті тридцяти тисячі метрів над землею.

17. Згідно Плутарху, заради підкорення Цезаря Клеопатра наказала закатати себе в ковдри, зав’язати мотузкою і так принести себе політику. Тим самим вона говорила полководцю, що віддається на його милість.

18. На дні моря теж можуть текти річки. Але оскільки вони складаються з пластової води, їм не вдається змішуватися з морськими водами.

19. Деякі метелики взагалі не здатні харчуватися, так як у них немає рота, а існують вони завдяки енергії, яка була накопичена організмом за час розвитку гусениці.

20. Крім видатної шиї і язика, жирафи обганяють всіх інших ссавців по довжині хвоста – він може досягати довжини 2,5 метра

21. Сальвадор Далі відомий своїми неординарними вчинками. Наприклад, він думав, що є реінкарнацією свого померлого брата.

22. Англієць Горацій де вір Коул прославився як знаменитий жартівник. Одним з кращих його жартів стала роздача квитків в театрі. Роздавши строго певні місця лисим чоловікам, він домігся того, що разом ці лисі черепа з балкона читалися як лайливе слово.

23. Багато ботаніків проводять експерименти з пасльоновими. Так, наприклад, існує перець або картопля, на якому дозрівають томати.

24. Евклід – вчений із Стародавньої Греції, він жив приблизно в III столітті до нашої ери. Евкліда називають батьком геометрії. Він довів багато теорем і гіпотез, написав кілька наукових трактатів. З них дві праці — «елементи» і «початки», заклали базовий фундамент всієї наступної європейської математики. У “засадах” міститься відома кожному школяреві теорема Піфагора. За цим підручником викладали геометрію в школах Європи близько 2 тисяч років!

За матеріалами сайту: “цікаві факти“.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments