Поріг складання ЗНО планують знизити через карантин. Радіти чи плакати?

Днями, на багатьох освітніх сайтах, з’явилось повідомлення що через епідеміологічну ситуацію планують знизити поріг складання зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Про це повідомила заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в коментарі РБК-Україна.

«Поріг зазвичай встановлюється через три тижні після проведення тестувань. Ми будемо наполягати на тому, щоб поріг був нижче, ніж торік – нижче 21 бала. Якщо в минулому році учасник, який набрав 19, не міг подавати документи на вступ, то цьогоріч зможе, якщо встановимо такий поріг. Це саме через карантин. Адже було складно вчитися. Ми це усвідомлюємо», – заявила Вакуленко.

Тобто, поріг складання ЗНО може бути менше 21 балу. Звичайно, для учнів, які не дружать із навчанням ця звістка є дуже радісною. Та що це означає і чим загрожує для суспільства? На сьогодні пороговий бал і так є дуже низький.

Візьмемо, до прикладу минулорічний середній бал абітурієнтів педагогічних вузів –  140 балів. Це середній, тобто були вступники з ще нижчими результатами. А що буде в цьому році, якщо порогові бали будуть знижені? Стає страшно?! Це означає, що за якихось 5 років наших дітей в школах будуть вчити неуки??? І це стосується не лише вчителів…

Аналізуючи усе це, можна зробити висновки, що рівень освіти в Україні падає катастрофічно. Навіть в росії питання ЄГЕ з математики набагато складніші ніж в нас. Практично будь-яка людина, що закінчила школу 20 років тому, без підготовки зможе пройти сьогоднішнє тестування і набрати потрібні мінімуми з усіх основних предметів. То чому наші випускники не можуть? А якщо вже не можуть, то може нехай здобувають робочі спеціальності в училищах, де не потрібно ЗНО? На сьогодні в Україні бракує двірників, швачок, слюсарів-сантехніків, кухарів та інших кваліфікованих робочих і працівників сфери обслуговування. Про це повідомляють практично усі центри зайнятості. Для чого знижувати і без того низький поріг ЗНО?

А тепер основне питання: чому так і кому це вигідно?

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments