Штучний інтелект у майбутньому повністю змінить звичну систему освіти

Різні експерти в галузі сучасних технологій сходяться на думці, що буквально протягом наступних п’яти років вплив інструментів штучного інтелекту позначиться на більшості сфер нашого життя. Окремо місце у цій парадигмі відведено саме освіті, яка може набути зовсім іншої форми.

Нові методи навчання

Однією з головних переваг вже існуючих інструментів штучного інтелекту вважається їхнє вміння працювати з великим обсягом даних за лічені секунди. Наприклад, вже сьогодні користувачі ChatGPT можуть попросити чат-бот переповісти їм найважливішу інформацію з великого тексту або структурувати його. Інструменти стають надійними помічниками, які значно полегшують взаємодію з контентом. Так вже трапилося в індустрії азартних розваг – ігрові автомати слоти за рахунок механік штучного інтелекту стали більш персоналізовані та чутливі до поведінки самих гравців.

У галузі освіти йдеться про зовсім новий спосіб засвоєння інформації. З розвитком окремих технологій ШІ може докорінно змінити звичну систему лекцій та іспитів в університетах, а доступ до самих знань та рівень підготовки викладачів мають зазнати колосальних змін.

Зазначається, що однією з основних переваг впровадження ШІ у сферу освіти є його адаптивність та персоналізованість – спеціальні інструменти зможуть враховувати набагато більше факторів при складанні, наприклад, курсів.

Готовність до прогресу

Інтеграція штучного інтелекту робить середовище освіти гнучкішою, але при цьому не применшує важливості людського фактора, залишаючись лише ефективним помічником. Згідно зі статистикою, багато студентів та школярів вже зараз активно звертаються за допомогою до різних інструментів:

  • ChatGPT;
  • Midjourney;
  • Grammarly;
  • Notion AI.

Дані програми створені з урахуванням штучного інтелекту і дозволяють працювати користувачеві як із текстом, і із зображеннями.

Особливою популярність мають різноманітні перекладачі – сучасні версії деяких програм дозволяють робити це прямо в режимі реального часу, що здатне усунути різні бар’єри в отриманні інформації.

Безперечно, не виключаються різні недоліки таких інструментів – оперування неправдивими даними, можлива загроза для особистих даних тощо. Передбачається, що в майбутньому для подібних проблем знайдеться рішення, але про повне виключення участі людини не йдеться.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments