ТОП-5 українських IT-курсів для дітей онлайн

Нині кожна дитина вміє користуватися гаджетами та полюбляє ігри, захоплюючись графікою, геймплеєм та технологіями. Деякі батьки, помічаючи таке захоплення, намагаються скоротити час перебування за комп’ютером, але можна піти іншим шляхом та спробувати перетворити хобі на професію. Існує краще рішення – записати дитину на цікаві онлайн-курси для вивчення основ IT-спеціальності.

Завдяки правильному вибору IT-школи чи курсу є можливість розвинути у дитини мислення та навички, які допоможуть у майбутньому. Крім того, що вивчення технологій саме по собі цікаве, професія IT-фахівця є затребуваною та високооплачуваною. Зараз існують спеціальні школи для дітей, які навчають основам сучасного програмування та гарантують ефективну практику. Пропонуємо розглянути найкращі з них.

Стаття створена на основі матеріалу Cityhost.ua, в блозі якого є також інші статті про навчання інтернет-професіям на курсах для дорослих.

Платформа GoITeens

Серед українських IT-академій варто виділити GoITeens. Платформа допомагає дітям від восьми до 16 років вивчати найактуальніші мови програмування. Головною перевагою курсів є системне навчання за розгорнутою програмою, а не лише опанування окремих тем чи прослуховування серії вебінарів. Саме тому платформа користується попитом як у батьків, так і у підлітків.

Діти повноцінно навчаються та отримують цікаві практичні завдання, що допомагають закріпити знання. До занять долучають ігри та творчі вікторини, які роблять складні алгоритми програмування більш простими для розуміння. Засвоєння знань, напрацювання умінь та навичок здійснюється ефективно завдяки індивідуальному підходу до кожного учня. На курсах існують наступні напрями, які точно викликають цікавість у майбутнього IT-шника:

  • Програма Minecraft. Завдяки спеціальній платформі під назвою Minecraft Education Edition діти створюють власні світи та об’єкти в 3D. Крім того, учні взаємодіють між собою в ролі ігрових персонажів на одній мапі. Курс розрахований на учнів до 10 років.
  • Програма Фронтенд Junior. Курс, який пропонує отримання знань для розробки сайтів. В результаті дитина отримує базу для створення веб-сайтів на популярних CMS, інфографіків у Canva, опановує основи мов розмітки та JavaScript.
  • Програма Скретч. Діти вчаться створювати невеликі ігри та анімацію, опановують основні навички програмування, розробляють власні проєкти та захищають їх по завершенню курса.

GoITeens також пропонують записатись на курси дизайнера сайтів, програмування мовою Python, розробки ігор на платформі Roblox та інші цікаві напрями. Ці пропозиції підійдуть для дітей віком від 10 до 13 років.

Академія IT Step

IT Step — дуже популярна академія, яка користується попитом серед учнів різного віку. Це онлайн та офлайн платформа, яка пропонує комплексне навчання та літні освітні табори для дітей. На сайті представлена велика кількість різних програм та напрямів, починаючи від опанування Minecraft і Roblox з 10 років і аж до професійних IT-курсів для учнів старших класів, які планують поступати на інтернет-спеціальності.

IT Step пропонує також розробку анімацій, вивчення азів бізнесу, знайомство зі штучним інтелектом, моделювання в 3D та інші затребувані напрями.

Школа Robocode

Головна відмінність цієї школи від інших академій — це можливість навчання в форматі онлайн протягом усього року. Навчальна програма розбита на кілька річних курсів. Таким чином, як вважають власники Robocode, дітям значно легше засвоїти великий обсяг інформації, оскільки вона надається поступово і мозок не перевантажений необхідністю опанувати курс за 2-3 місяці.

Наприкінці навчального періоду кожен учень отримує завдання, яке дозволяє проявити фантазію на повну. Викладачі схвалюють креативний підхід до задач та завжди готові допомогти в разі виникнення труднощів. Після кожного року проходження курсу дитина розробляє власний проєкт, який в майбутньому стане частиною її портфоліо.

Основні напрями – це розробка сайтів та ігр, програмування. Вже під час першого року навчання кожен учень буде мати змогу розробляти ігри в двох десятках жанрів та вивчати основи створення віртуального світу. На платформі доступні також повноцінні курси для розробки додатків.

Школа Go-Mother

Онлайн-школа пропонує дистанційне навчання для дітей будь-якого віку з нуля. Не потрібно мати певні навички для вступу – достатньо лише бажання вивчати інтернет-технології.

Школа має цілий ряд переваг:

  • Зручний графік, орієнтований на учнів. Можна навчатися в зручний для дитини та батьків час і самостійно визначати тривалість занять;
  • Блоки знань поділені на рівні від найпростішого до складного. Учні мають змогу поступово підніматися по сходинках рівнів, засвоювати інформацію в доступній формі;
  • Формат навчання може обиратись учнями самостійно. Є можливість вчитись групами, в парі або індивідуально.

На кожному етапі навчання охоплюються базові терміни та дається відповідна практика. У фіналі курсів на учнів чекає створення та публікація проєкту, який кожен обирає самостійно.

Курси SkillED

Завершуємо огляд школою, яка відрізняється персоніфікованими методами навчання. Це доволі ефективний підхід до вивчення дисциплін, який добре сприймається учнями — дітьми та підлітками віком від 10 років.

Особливість полягає у наявності індивідуальних занять. Під час вивчення мови програмування дитина знаходиться з викладачем у контакті 1 на 1. Якщо дитина володіє англійською, то їй можуть запропонувати навчання з англомовним викладачем — це ще більше підвищить шанси працювати в майбутньому у великих західних IT-компаніях.

На курсах SkillED діти вчаться розробляти сайти, ігри та веб-додатки, опановують цифровий дизайн та комп’ютерну грамотність, можуть навчитися відеоблогінгу.

Кожна з вищезазначених шкіл гарантує отримання комплексних знань, що в майбутньому допоможуть дитині опанувати цікаву та високооплачувану професію. А результат уже залежить від підтримки батьків та цілеспрямованості підлітка.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments