Перший урок 2020 “Наша сила в єдності” (5 клас)

 НАША СИЛА В ЄДНОСТІ

Мета заняття: розвиток навичок партнерської взаємодії та ефективної комунікації між учасниками освітнього процесу (учнями, вчителем). Ознайомити з новими правилами поведінки в умовах карантину та пояснити їх; встановити нові правила поведінки під час навчального процесу у зв’язку з умовами карантину; розвінчати міфи щодо COVID-19;  ознайомити з правилами респіраторної гігієни; сприяти розвитку лідерської позиції учнів в умовах пандемії.

Матеріали та обладнання: кольорові фломастери, анкети для учніів, номерки для прес-конференції, капсула часу з конвертиками та міні-аркушами, відеоматеріали, правила захисту в картинках.

Хід уроку:

Організаційний момент. Вчитель повинен привітатися, запитати учнів, як у них справи, самопочуття. Після цього попросіть учнів подивитися відеорлик  і повідомити, що сьогодні ви будете говорити про COVID-19 та навчання в нових реаліях.  (5 хв)

         Гра “Колаж безпеки”. Учні разом з вчителем роблять куточок з правилами захисту від коронавірусу. (5 хв)

Гра.МІФ чи реальність?”  Вікторина про Covid-19. (5 хв)

Вправа “Пресконференція”. Оскільки ви стали п’ятикласниками, то відповідно, вам цікаво познайомитися з класним керівником. Тому, зараз ви отримаєте номерки і зможете мені задавати питання, які вас цікавлять. Влаштуємо таку міні-пресконференцію. (5хв)

Анкетування учнів. На заміну, щоб я змогла дізнатися щось нове про вас, ви заповните анкету. (5хв).

Вчитель. Доpогі мої українці, мої любі діти, мої дороcлі громадяни нашої квітучої країни. Ще зовсім-зовсім недавно ви ходили до початкової школи, а вже сьогодні ви знову, як і сотні тисяч школяpів нашої деpжави вже вкотре розпочинаєте вкрай важливу і потрібну справу: ви стаєте ще більш впевненими, оcвіченими, здібними і творчими людьми, які обов’язково допоможуть нашій Україні міцно стати на ноги і зайняти достойне місце у світі, стаєте п’ятикласниками.

Сьогодні наш урок проходитиме у формі квесту. А,щоб він пройшов успішно,нам потрібно об’єднатися,адже наша сила в єдності. Ці слова і стануть темою нашого уроку.

Зупинка 1 «УКРАЇНА – ЄДИНА КРАЇНА»

 Відео-мандрівка рідною Україною “Цікаві факти про Україну” (3 хв)

https://www.youtube.com/watch?v=hDb9WxPs5TA

Зупинка 2 «ТВОРЧА» (3 хв)

Вчитель. Ви – майбутнє України. То ж своїми знаннями, працею, здобутками звеличуйте її культуру, своїми досягненнями славте її.

Ваше завдання: підібрати слова до кожної букви слова Україна.

У– унікальна

К– красива

Р– родюча

А- актуальна

Ї-  історична

Н- незалежна

А- аграрна

 

Зупишка 3 “КОРАБЕЛЬ СПОДІВАНЬ» (5 хв)

 

Ваше завдання: написати на картках-хвилях із клейкими аркушами свої прагнення і дії щодо кращого майбутнього України.( «Що я можу зробити, щоб Україна стала кращою?»)

Вчитель. Діти, побажаємо нашому кораблику цікавої подорожі без перешкод країнами Європи.

 

Зупинка  4 «КАРТА УКРАЇНИ» (3хв).

 

Учитель. Україна! Це золото безмежних полів, бездонна синь зачарованих небес. Тихі плеса річок, сині очі озер і ставків. Це безмежні степи і ліси, зелені долини і луки, Карпатські верховини і донецькі простори, біленькі полтавські хати і київські каштани. Кожен народ, маючи свою історію, має і свої прекрасні міста. Тому для мандрівника важливо вміти користуватися картою, щоб подорожувати Україною.

 

Завдання: ви маєте скласти пазл карти України. Робота в парах.

 

Зупинка 5 “Караоке” (3 хв)

Діти з вчителем співають пісню “Україна ” разом з вчителем.

Підсумок уроку “Капсула часу”. (3 хв)

Вчитель. А на прощання, давайте напишемо листи у майбутнє (діти на аркушах записують,я ким вони бачать майбутнє через 7 років, коли стануть випускниками і кладуть у конвертики, які сховають в капсулу часу,щоб відкрити її на випускному вечорі). Створимо капсулу часу.

Завантажити: Перший урок 2020 "Наша сила в єдності"

Автор Рудик Дарина Володимирівна, вчитель географії Вирівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments