Вступ 2015. Найчастіші запитання при подачі документів.

Запитання абітурієнтів щодо вступу у 2015 році
Запитання абітурієнтів щодо вступу у 2015 році

Як краще подавати документи — в електронній або паперовій формі?
✔

Різниці нема. Всі заяви, незалежно від того, в якій формі вони подані, є рівноцінними для приймальної комісії вузу. У кожної форми є плюси і мінуси. Плюси онлайн-подачі — немає паперової тяганини, економія часу, грошей на проїзд, наприклад, якщо ви подаєте документи в різних містах. З мінусів — можливі технічні збої (але їх вже в рази менше в порівнянні з минулими роками), документи онлайн можуть подати не всі категорії абітурієнтів (наприклад, пільговики не можуть). Подаючи документи особисто, ви можете втратити час у чергах, але з іншого боку — зможете більше дізнатися про ВНЗ, відчуєте атмосферу, якщо до цього там не були.

Коли я з’явлюся в рейтинговому списку вузу на сайті і на vstup.info після подачі електронної заяви?
✔ На сайті системи онлайн-подачі заяви сказано, що відправлену онлайн-заяву вуз розглядає протягом 24 годин з моменту її реєстрації в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО). Протягом цього часу в своєму кабінеті на сайті ez.osvitavsim.org.ua статус вашої заяви повинен змінитися на «Заява зареєстрована у ВНЗ» або «Заява потребує уточнення від абітурієнта». На рішення, допускати вас до участі в конкурсі чи ні, у вузу є три дні (з моменту реєстрації заяви в ЄДЕБО), після чого, якщо все добре, ви повинні з’явитися в рейтинговому списку вступників. У разі будь-яких затримок телефонуйте до приймальної комісії вузу.

Я хочу подати документи до ВНЗ на денну і на заочну форми. Скільки спроб вступу я в такому випадку використовую?
✔

Якщо ви вступаєте одночасно на заочку і стаціонар на одну спеціальність в одному вузі, то це вважається фактом подання однієї заяви, і ви використовуєте одну спробу вступу. Надходження на різні спеціальності незалежно від форми навчання — це дві різні спроби.

Чи маю я право вступати до вузу, якщо з певного предмету не подолала пороговий бал?
✔ Ні. Якщо ви не подолали пороговий бал з певного предмету (а він зазначений в переліку необхідних предметів на обрану вами спеціальність/факультет), то вас не допустять до конкурсу, бо цей предмет ви не зможете використовувати при вступі.

Якщо я подав оригінали, то можна поїхати і забрати їх, а замість них залишити копії?
✔ Так, ви можете до закінчення термінів подачі документів поїхати до вузу і поміняти оригінали своїх документів на копії. Але радимо подавати всюди копії ваших документів, щоб у разі проходження на бюджет до вишу, ви могли одразу подати оригінали і не витрачати час і нерви на повернення оригіналів з того ВНЗ, де ви залишили оригінали.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь