Навчання – це не тільки складна робота, але і веселе проведення часу

Репетитор
Репетитор

Перед важливими іспитами в школі багато батьків і школярів звертаються до репетиторів, щоб поліпшити свої знання і ретельно підготуватися до майбутніх завдань в тестах. Така практика досить поширена в нашій країні. Здавалося б нічого не звичайного в цьому немає, якби не казусні ситуації, які трапляються майже у кожного репетитора під час їх спільного заняття з учнем.

Індивідуальне заняття з репетитором носить більш серйозний характер, ніж урок в школі, адже протягом оплаченого часу викладач повинен виконати ряд завдань і пояснити учневі необхідну інформацію. Ніби як на сміх і веселощі часу не повинно залишатися, але всі ми люди і маємо свої унікальні особливості.

Багато репетиторів, з якими ми працюємо, розповідали нам унікальні випадки зі своєї викладацької діяльності. Приклад про те, як викладач математики просив написати рівняння, в якому фігурує ікс в квадраті, і учень сумлінно малював ікс в квадраті, обводячи клітинку в зошиті – досить банальний.

Нас неймовірно порадував випадок іншого репетитора з англійської мови, який проводив заняття з милою дівчинкою. У той момент вони проходили простий майбутній час – Future Simple. Для закріплення матеріалу репетитор запропонував придумати 2-3 речення, використовуючи вивчений матеріал, і як приклад запропонував написати те, що дівчинка хоче отримати в майбутньому. Учениця трохи засмутилася, адже айфон, про який вона мріє довгий час, батьки відмовилися купувати. Тобто в такому разі їй нічого написати, адже це все одно не збудеться. Тоді, щоб продовжити якось заняття репетитор пішов на крайні заходи і придумав історію. Він розповів, що у нього є чарівна ручка, яку йому попередня учениця привезла з самої Англії, і яка виконує все, що нею пишуть. Після цього дівчинка  почала складати речення, використовуючи майбутній час. Все було добре, і майбутній час вона правильно використовувала, але ось тільки вона вже не могла зупинитися. Як виявилося, в маленькій свідомості дівчинки таїлося дуже багато бажань. Замість 2-3 речень, репетитору довелося перевіряти більш, ніж 15. Але головне, в цій історії те, що навіть в самій нехитрій ситуації хороший викладач завжди знайде оригінальне рішення. Результат: пройдений матеріал засвоєний, бажання вивчати іноземну мову не втрачене, і батьки подарували айфон за сумлінну працю.

Репетитор і учень – це єдина команда, і саме від того факту, чи зможуть вони знайти спільну мову буде залежати, яких результатів вони зможуть разом досягти. Для того, щоб дитина досягала тільки найвищих результатів в своєму навчанні, ми пропонуємо ознайомитися з репетиторами, представленими на сайті Асоціації репетиторів України.

На цьому сайті асоціації репетитор з англійської мови допоможе Вашій дитині не тільки отримати певні знання, а й повірити в свої сили. З ним Ваша дитина не тільки буде ретельно «гризти науку», а й знайде приємне спілкування, яке також дуже важливо під час навчання.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Exit mobile version