Які можливості дає освітній хаб для розвитку соціальної компетентності дитини?

Соціальну компетентність називають одним з найважливіших факторів успіху в житті. Але як сформувати цю здатність у дитини? Чи здатний освітній хаб у цьому допомогти? Шукаємо відповідь на ці питання разом з психологами та батьками.

Що говорять психологи?

Ірина Сергіївна, дитячий психолог, методист, педагог раннього розвитку: «Соціальна компетентність характеризує здатність дитини налагоджувати ефективну взаємодію з іншими людьми, працювати в команді, запобігати конфліктним ситуаціям, самостійно приймати рішення й відповідати за їхні наслідки. І освітній хаб — це потужний інструмент для розвитку цих навичок.

Поясню, як це відбувається. Потрапляючи у групу однолітків в освітньому хабі, дитина вчиться взаємодіяти з іншими, враховувати встановлені норми й правила колективу, просити про допомогу та надавати її іншим тощо. Вчителі та тьютори освітнього хабу транслюють загальні форми поведінки. Накопичення дитиною самостійно та під керівництвом дорослих необхідного соціального досвіду сприяє розкриттю вікового потенціалу школяра, успішному навчанню в школі й підготовці до дорослого життя».

Як вважають батьки?

Олена, мама 10-річної школярки Аліни: «‎Я задоволена, що донька відвідує освітній хаб нашої дистанційної школи. Чесно кажучи, це було одним з кращих рішень, які ми з чоловіком прийняли стосовно її освіти.

Аліна навчається онлайн, а ще відвідує секцію з художньої гімнастики, де спілкується з однолітками. Однак їй не вистачало саме елементу «‎живого» навчання. Коли ми дізналися про освітній хаб, я зрозуміла, що це може стати справжнім відкриттям для нас.

Так і відбулося! В освітньому хабі Аліна працює в команді над різними проєктами, бере участь у цікавих заходах та ігрових змаганнях, відвідує майстер-класи з малювання і займається хореографією, що дуже сприяє її соціалізації. За останні кілька місяців моя дитина стала більш впевненою в собі, відкритою до нових знайомств, і це приємно бачити.

Освітній хаб став чудовим доповненням до дистанційного навчання. Тепер у нашому житті з’явилася нова важлива складова — регулярні зустрічі з друзями, вчителями, тренерами. Це надзвичайно важливо в цей непростий для всіх час. Крім того, в освітньому хабі дитина постійно під наглядом та в повній безпеці, що також для мене важливо.

Усім батькам, які мають дітей на дистанційному навчанні, я б радила дізнатися про можливості освітнього хабу. Це дійсно корисно для соціальної компетентності дітей, ми з донькою переконалися в цьому особисто».

Залишилися сумніви?

І психологи, і батьки підтверджують, що участь в освітніх хабах не тільки позитивно впливає на соціальну компетентність дитини, але також робить процес навчання більш захопливим та ефективним. Проте, якщо ви все ще не можете визначитися, чому б не перевірити це особисто? Приєднуйтеся до освітнього хабу, щоб дати вашій дитині можливість налагодити соціальні контакти, знайти друзів і розвиватися як особистість. Нехай це буде першим кроком до її успішного майбутнього!

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Exit mobile version