Підготовка до НМТ 2024 з математики – корисні поради

Математика – одна з основних наук, яка дає базу для подальшого навчання, розвитку логічного мислення і є дуже потрібною в повсякденному житті. Вона завжди була одним із ключових предметів національних тестів. Дисципліна складна, тому щоб отримати високі результати на НМТ 2024 з математики, слід починати підготовку заздалегідь. Пропонуємо вам корисні поради, які допоможуть ефективно підготуватися до іспиту.

Поради розроблені за підтримки онлайн-школи BukiSchool https://bukischool.com.ua/tutors/matematyka. Це зручний сервіс пошуку репетиторів, що працює в 7 країнах світу з 2014 року.

ЗНО з математики

Ключові поради для успіху

  • Ознайомтеся з форматом тесту – перш за все, ознайомтеся з форматом тесту. Розуміння кількості завдань, часу на відповідь, та типів питань допоможе вам краще планувати свій час під час іспиту.
  • Розробіть розклад підготовки –складіть план своєї підготовки, в якому чітко визначте, коли і скільки часу ви приділятимете математиці. Він повинен включати час для вивчення кожного розділу, практики завдань та відпочинку, а також залиште час для повторення.
  • Ознайомтесь із чинною програмою ЗНО – на підставі затвердженої програми складаються тестові завдання для проведення національного мультипредметного тесту.
  • Практикуйте з завданнями за попередні роки – використовуйте завдання з попередніх років для практики. Це допоможе вам зрозуміти типи завдань, які можуть зустрітися на іспиті.
  • Знайдіть хорошого репетитора – самостійно підготуватись можна проте складно. Тому заручіться підтримкою досвідченого вчителя, який допомагатиме вам у підготовці.
  • Розробіть розклад підготовки –Регулярність є важливою.
  • Створіть докладний розклад для підготовки. Він повинен включати час для вивчення кожного предмету, практики завдань та відпочинку. Регулярність є важливою.
  • Використовуйте онлайн ресурси – в Інтернеті є безліч корисних ресурсів для вивчення математики. Використовуйте відеоуроки, інтерактивні вправи та онлайн тести  у своїй підготовці.
  • Працюйте з завданнями у режимі обмеженого часу – під час підготовки вирішуйте завдання в режимі обмеженого часу, щоб підготуватися до тиску іспиту.
  • Запам’ятовуйте формули – основні формули і таблиці є у тестовому зошиті, та потрібно розуміти, що їх недостатньо для високих результатів.
  • Практикуйте знову та знову – пам’ятайте, що праця з мавпи зробила людину, тому практикуйте знову та знову. Чим більше ви вправлятиметесь, тим впевненіше ви будете відповідати на питання на іспиті.
  • Звертайте увагу на деталі – уважно читайте завдання, чітко усвідомте що потрібно знайти.
  • Пам’ятайте про перерви та відпочинок – не забувайте про важливість перерв та відпочинку під час підготовки.

Що на даний час відомо про ЗНО/НМТ 2024

  • У 2024 році в Україні не передбачається проведення пробного НМТ. Про це повідомила Тетяна Вакуленко, директорка Українського центру оцінювання якості освіти під час пресбрифінгу на тему “Вступні випробування у 2024 році: що очікувати”.
  • У 2024 році національний мультипридметний тест матиме свої особливості. Зокрема, до обов’язкових предметів була додана історія, і перелік дисциплін на вибір розширився, включаючи українську літературу та географію. Крім того, у 2024 році учасники не матимуть можливості вибирати переклад завдань російською мовою.
  • У 2024 році, замість пробного тесту, УЦОЯО буде публікувати демонстраційні варіанти завдань з усіх предметів заздалегідь. За словами Тетяни Вакуленко, учні 11-го класу можуть готуватися до іспитів, використовуючи завдання з минулих років, оскільки НМТ-2024 буде відповідати чинній програмі ЗНО, і структура тесту буде схожою на мультитест 2023 року.
  • Крім того, вже доступні для загального використання два варіанти кожного предметного тесту на цьогорічний НМТ, а також тренувальні тести.

Нагадаємо, що команда Букіскул вже готувала матеріал на тему підготовки до ЗНО з хімії https://erudyt.net/reklama/navchannya/vse-shcho-potribno-znaty-na-zno-z-khimii-2023.html.

Пам’ятайте, що підготовка до НМТ 2024 з математики вимагає від вас наполегливості та систематичності. Використовуючи ці поради та ресурси, ви зможете підготуватися до іспиту на високому рівні та досягти успіху. Бажаємо вам удачі у ваших стараннях!

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Exit mobile version