Користь від вивчення англійської мови в подорожах: як розвивати навички

Занурення в мовне середовище — основна перевага, яку дає подорож. У процесі ознайомлення з новою культурою осягається мова. Англійською розмовляють не тільки в країні, звідки вона походить, але й у державах Британської Співдружності, інших куточках світу. Поліпшення набутих розмовних навичок і створення нових — причина, чому варто їздити у мандрівки. Можна обійтися знаннями, в осягненні яких допоможе репетитор англійської мови, однак чому б не спробувати більше? Особливо якщо з’являється зручна можливість? Багато студентів сприймають мандрівку в мовне середовище як вихід із зони комфорту. Адже у спілкуванні з носіями задіюються здобуті на уроках практичні навички. Для студентів це стає рушійною силою, щоб мотивувати себе на вивчення англійської. Розгляньмо, як розвивати практичні навички в мовному середовищі.

Слухати нейтів-спікерів

У процесі сприймання живого мовлення носія мозок запам’ятовує конструкції. Це можна порівняти з дитинством: малюк засвоює рідну мову не з книжки, а з розмов старших. Коли викладач пояснює теоретичний матеріал, здається, що у вживанні, наприклад, займенника at немає складнощів. Щойно переходимо до практики — і починаються паузи, згадки, сумніви. Нейтів-спікер вживає одну конструкцію в різних випадках, і це автоматично відкладається у свідомості. Студент теж починає застосовувати вираз, не задумуючись.

Щоб удосконалювати вимову і запам’ятовувати конструкції, варто повторювати почуте про себе. Складені в речення слова позбавлять студентів звички формулювати фрази українською або рідною мовою і перекладати англійською. Діалоги — ось на що варто звернути увагу. Американський варіант рясніє скороченнями, спрощеннями часових форм і фразовими дієсловами. Варто засвоювати ці конструкції.

Практикуватися самому

Щоб досконало володіти мовою, потрібно не тільки слухати когось, а й говорити самостійно. Студенти вирушають у подорож зазвичай не самі, а з однодумцями. Корисно відпрацьовувати засвоєні слова та фрази один з одним. Варто розмовляти на різні теми, описувати пейзажі, предмети, погоду, обговорювати плани на майбутнє. Практика запускає звичку думати англійською. Завдяки цьому говоріння буде плавним, швидким, без пауз. 

Багато читати

Впевнене та легке користування англійською мовою неможливе без лексичного запасу. Щоб напрацювати його, варто читати. В цьому допоможе художня література. Тексти багаті на ідіоми, повсякденні вислови, навіть сленг. Засвоїти англійську мову з нуля допоможе прочитання вголос, програвання діалогів, виписування складних і незрозумілих слів. Книга — це не підручник, тому сприймається легше і цікавіше. Її можна прочитати в кінці робочого дня, на відпочинку. Мовець не змушує себе читати — і в цьому значна перевага книги. 

У подорожах мандрівець зустрічає велику кількість написів — на музейних експонатах, табличках для туристів тощо. Не варто проходити повз: краще зупинитися і, якщо є час, спробувати прочитати, про що йдеться. Подібні інформаційні повідомлення містять прості для сприйняття слова. Студент не знайде багатокореневих конструкцій чи складних речень. 

Приділяти увагу письму

Англійська мова вчиться комплексно. Хоча розмовний варіант може бути пріоритетним, не варто відкидати письмо. Ведення щоденника мандрівника, записів про почуте й побачене, нотатків у блокноті, списку справ — якщо виконувати вправи регулярно, у мовленні не буде помилок. Під час письма задіюється кілька видів пам’яті: зорова, сенсорна, слухова, якщо занотовувати диктант. Вивчення англійської під час поїздки неможливе без помилок. Не варто боятися їх робити, адже це шлях до правильного рішення. Після вивчення англійської можна починати засвоювати іншу іноземну, в чому допомагають репетитори німецької мови.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Exit mobile version