40 000 безкоштовних завдань з автоперевіркою заощаджують вчителям від 2 годин особистого часу

Постійне стресове навантаження, у якому перебувають викладачі як представники професій, що допомагають іншим людям, можна зменшити. Згідно з дослідженнями платформи безкоштовних завдань JustClass, вчителі користувачі платформи визволяють більше часу для свого відпочинку.  

За результатами опитування Нової української школи, проведеного навесні 2023 року серед учителів, перевірка учнівських зошитів, лабораторних та практичних робіт входить у ТОП-3 додаткової зайнятості освітян. До того ж стресогенний фактор війни пришвидшує втрату емоційних та фізичних ресурсів. Згідно з висновками дослідників із  кафедри психології та педагогіки Харківської державної академії культури, “професійне вигорання вчителів є системним, комплексним та динамічним станом”. 

Тому розробники безкоштовної платформи JustClass взяли до уваги умови сьогоденної праці вчителів та збільшили кількість завдань з автоперевіркою до 40000 з 1500, із якими починала роботу платформа у січні цього року. Крім того, методисти платформи максимально урізноманітнили базу завдань, що сприяє залученості учнів. 

Інтерактивні завдання у формі головоломок, кросвордів, відео та анаграм, завдання на роботу з термінами та схемами, тести для вчителів, встановлення відповідності спрямовані на урізноманітнення освітнього досвіду та зацікавленості учнів навчанням. Вчителю варто лише вибрати завдання з бази: домашнє, самостійну або контрольну роботу з автоперевіркою, згенерувати посилання та надіслати його учням. 

Команда фахівців із дистанційного навчання платформи JustClass підійшла системно до розв’язання питань розвантаження вчителів. Тож завдання, розроблені на основі рекомендацій Міністерства освіти і науки України, є авторськими, а тому унікальними. У жодному підручнику ГДЗ не знайти рішень та підказок для таких задач та тестів для учнів. Списуванню запобігає інструмент обмеження часу на виконання, який доступний вчителю. Результати ж роботи учнів та оцінки за 12-бальною шкалою зберігаються в особистому кабінеті вчителя та учнів, тому можна легко простежити динаміку та покращити результати навчання. 

Опитування вчителів, які користуються платформою вже декілька місяців, показало, що завдяки автоматичній перевірці завдань учитель може зекономити в середньому 2 години щодня на підготовці та перевірці домашніх та самостійних робіт. 

Платформу JustClass розробила команда провідної української онлайн-школи JustSchool. Понад дві сотні педагогів та методистів долучилися до формування бази готових домашніх завдань та перевірочних тестів для учнів, щоб українські вчителі могли надавати й перевіряти завдання швидко та ефективно в умовах дистанційної роботи.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Exit mobile version