Вступники визначатимуть пріоритетність своїх заяв на вступ до навчальних закладів, – Інна Совсун

Про пріоритет заяв розповіла Інна Совсун
Про пріоритет заяв розповіла Інна Совсун

10 липня в Україні розпочинається вступна кампанія. Про це сьогодні, 7 липня, на брифінгу в Будинку Уряду повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун. Зокрема, вона зазначила, що з п’ятниці починається прийом документів для вступу на бакалаврат. Випускники мають право подати до 15 заяв (у 5 вищих навчальних закладів, на три спеціальності у кожен). Крім того, заяви можна буде подавати у двох формах – електронній і паперовій.

За словами Інни Совсун, особливістю цієї вступної кампанію буде те, що абітурієнти самостійно визначатимуть пріоритетність заяв.

«Цього року вперше ми пілотуємо підхід, коли абітурієнт своїм 15 заявам повинен надати пріоритетність. Це означає, що кожен абітурієнт визначає певний рівень пріоритетності для кожної заяви. Пріоритет номер один – це найважливіший і найголовніший, і він встановлюється для найбажанішої спеціальності та університету», – повідомила перший заступник міністра.

Зарахування відбуватиметься автоматично відповідно до пріоритетів. Вступнику пропонуватиметься лише одне бюджетне місце за найвищим з обраних пріоритетів: «При формуванні рекомендацій на зарахування на державне замовлення (пріоритетність діє тільки для державного замовлення при вступі на бакалаврат) автоматизована система буде перевіряти можливість вступу за кожною із заяв, починаючи з першої. Буде запропоновано одне бюджетне місце за найвищим з обраних ним пріоритетів».

Також Інна Совсун зазначила, що квот для абітурієнтів переселенців немає, вони вступатимуть на рівних засадах з усіма іншими.

«Специфічні умови вступу в цьому році передбачені для квот для абітурієнтів переселенців Ці люди мають право вступати до вищих навчальних закладів не за результатами ЗНО, а за результатами вступних іспитів», – повідомила перший заступник міністра і додала, що позаконкурсний вступ передбачений для осіб, у яких один із батьків був військовослужбовцем і загинув під час АТО.

http://pedpresa.ua

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь