Які права має мобілізований вчитель?

Права мобілізованих вчителів
Права мобілізованих вчителів

Працюю вчителем у сільській школі. Цього року мене мобілізують до армії. Скажіть будь ласка, хто має проводити уроки замісь мене на час моєї відсутності, та чи має школа право брати працівника на мою посаду??

Відповідь: 27 березня 2014 року Верховною Радою України прийнято Закон № 1169-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення проведення мобілізації» (набув чинності з 1.04.2014). Внесеними змінами, зокрема, до статті 119 Кодексу законів про працю України, передбачається збереження за працівниками, які призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, але не більше одного року, місця роботи, посади і середнього заробітку.

На жаль, постановою  Кабінету Міністрів України № 65 від 01.03. 2014 року «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» передбачено заборону на заповненн вакантних посад та припинення встановлення доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників.

Щодо оплати праці за заміну уроків в ЗНЗ з ініціативи КМОППОіНУ Комітет Верховної Ради України з питань науки та освіти направив запит до Міністерства фінансів України з проханням надати відповідне роз’яснення.

Окрім того, КМОППОіНУ у листах до Кабінету Міністрів України, під час круглих столів, нарад, прес-конференцій постійно наголошує на необхідності внесення змін до Додатку до постанови  КМУ № 65 від 01.03. 2014 року, які дозволять здійнювати оплату за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників та заповнення вакантних посад в ЗНЗ та ДНЗ.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь