Подано майже 2 млн. заяв від абітурієнтів

Станом на 25 липня Єдиною державною електронною базою з питань освіти зареєстровано майже 2 млн заяв від вступників, які вступають до вищих навчальних закладів для отримання кваліфікації молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста або магістра.

Така кількість поданих заяв від абітурієнтів обумовлена можливістю подання документів до 5вищих навчальних закладів одночасно та на 3 спеціальності в кожному з них.

Найбільшою популярністю серед вступників користується бакалаврські програми вищих навчальних закладів, оскільки на них вступають випускники 11 класів.

Загалом, станом на 25 липня, навчальні заклади отримали 1 млн 140 заяв абітурієнтів на вступ за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра.

Спеціалістами хочуть стати понад 285 тисяч вступників, магістрами – 136 тисяч. На навчання за рівнем молодшого спеціаліста подано 285 тисяч заяв вступників.

Понад третина всіх заяв подана абітурієнтами в електронному вигляді.

Лідерами симпатій абітурієнтів за кількістю поданих заяв є Львівський національний університет ім. Франка (51 377 заяв), Київський національний університет ім. Шевченка (49 144 заяви) та Національний університет “Львівська політехніка” – (47 752 заяви).

Прийом документів від абітурієнтів триватиме до 12 години 1 серпня. Прийом документів від абітурієнтів, які мали проходити співбесіду, вступні екзамени або творчі конкурси завершено 24 липня.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь