Moodle і Microsoft Office 365: разом краще

Moodle і Microsoft Office 365
Moodle і Microsoft Office 365

У Лондоні завершилася BETT 2015 – британська виставка освітніх технологій і тренінгів, яка за час свого тридцятилітнього існування перетворилася на головну світову виставку інноваційних тенденцій та ярмарок найновіших технологій для використання в освіті. За чотири дні різноманітних заходів відвідувачі виставки, лідери освіти, очільники передових шкіл планети змогли познайомитися з останніми досягненнями провідних технологічних компаній та їхніми інноваційними рішеннями для кращого, цікавішого й ефективнішого навчання.

Серед презентацій нових ІТ-розробок для освітньої сфери варто відзначити лекцію «Роль технології в освітніх перетвореннях», з якою виступив Ентоні Сальсіто – відомий освітянам планети завдяки щоденному блоґу «Edventures», що публікується в освітній мережі educatornetwork.com . Однією з головних новин його виступу став анонс інтеграції Office 365 і Moodle. Така об’єднана робота програмного забезпечення й хмарних сервісів Microsoft, що використовуються щоденно мільйонами освітян і студентів, разом із популярною відкритою освітньою платформою Moodle надасть освіті нові можливості.

Першу версію інтеграційного проекту представили учасникам лондонської освітньої виставки Джейсон Коул, президент компанії «Remote-Learner», і Дуґ Магаґ, технічний директор компанії «MS Open Tech». На спільній презентації під назвою «Moodle і Microsoft: разом краще» Джейсон Коул зазначив: «Ми раді співпрацювати з командою Microsoft задля інтеграції Moodle та Office 365. Створенням спеціального набору плаґінів Office 365 для Moodle, компанія Microsoft демонструє свою прихильність до використання відкритих програмних і освітніх продуктів».

Представник «MS Open Tech», дочірньої компанії Microsoft, розповів про ресурси Office 365 і Службу плаґінів для Moodle, які включають інтеграцію з OneDrive, OneNote і календарем Outlook. Інтеграція дозволяє освітянам, студентам, іншим користувачам реєструватися в Moodle зі своїми обліковими записами до Office 365, що спрощує освітнім установам приєднання до Moodle. Створені в Moodle події зберігатимуться і в особистому календарі Office 365: це дозволить учневі й учителеві легко відстежувати перебіг навчального курсу, адже зазвичай викладач мав оновлювати календар в Outlook, і вручну надсилати спеціальне запрошення студентам.

Інтеграція з OneNote дає вчителеві можливість створювати завдання, яке учень виконуватиме в електронному записнику, а викладач зможе оперативно оцінювати його виконання.

Інтеграція Moodle і Office 365 дозволяє викладачеві легко здійснювати вставки інтерактивних онлайн-уроків, створених у PowerPoint через відкритий стандарт Office Mix. Контент таких уроків може містити аудіо, відео, графічні написи, інтерактивні демонстрації та тести. Документи в OneDrive зможуть пов’язуватися з курсами Moodle, що оптимізує контроль за змінами та спрощує інтеграцію контенту.

Тож завдяки інтеграції Moodle і Office 365 учителі тепер створюватимуть освітні проекти в синергії цих двох навчальних потуг.

http://osvita.ua

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь