Яка користь онлайн переклада у вивченні іноземної мови?

Онлайн перекладач
Онлайн перекладач

Іноземні мови сьогодні вивчають, починаючи з дитячих садків, проте далеко не всі досягають у володінні ними хоча б задовільних результатів. Як педагог, можу сказати, що це відбувається через те, що кожна людина (а дитина тим більше) по-різному сприймає і обробляє одну і ту ж інформацію. Одні запам’ятовують нове буквально з першого-другого разу, а іншим потрібна тривала зубріння, на яку зазвичай не вистачає ні часу, ні ентузіазму. Саме тому стали з’являтися різноманітні індивідуальні мовні аудіо-, відео- та мультимедіа курси, основна перевага яких в тому, що учень сам може вибирати час, місце і інтенсивність занять. До складу сучасних курсів зазвичай входять уроки, що охоплюють всі аспекти іноземної мови, проте, на мій погляд, найважливішим з аспектів є знання лексики! Якщо людина знає потрібні слова, то, навіть вживши їх у неправильній послідовності, він зможе донести до іноземця суть свого прохання або питання. І навпаки – знаючи значення певних виразів, людина зможе в загальних рисах зрозуміти, про що йому говорять! Одним з найбільш ефективних методів запам’ятовування будь-якої іноземної лексики є метод карток. Суть його в тому, що людина отримує (або сам створює) набір карток, на одній стороні яких пишуться досліджувані слова, а на іншій – їх переклад. Людина спочатку побіжно знайомиться зі списком лексичного матеріалу, а потім бере з колоди довільну картку і намагається згадати переклад ліпшого слова. Якщо слово було відгадати вірно, то картка з ним поміщається в кінець колоди для пізнішого повторення. Якщо ж ні, то її кладуть недалеко від початку, щоб повторити найближчим часом. Таким чином, запам’ятовування нових слів відбувається набагато швидше за рахунок роботи довільної і образної пам’яті.

Щоб не тратити великих коштів на дані курси реалізувати даний метод ви можете за допомого онлайн перекладачів, які допоможуть вам у поповненні словникового запасу. Для прикладу сайт m-translate.com.ua пропонує більше як 100 мов. Даний сервіс в першу чергу розроблений для українськомовного населення. Щоб користуватись ним вам не потрібно скачувати величезні файли програми, а лише відкрити сайт із будь-якого браузера.

Сервіс є інтуїтивно зрозумілий для відвідувача так як на сайті немає зайвої інформації яка б відвовікала від перекладу. Усі онлайн завдання можна виконувати на сторінці «Головна».

Для зручності даний сервіс повністю адаптовано під мобільні пристрої, що значно допоможе учням у вивченні і підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов, зокрема з англійської мови.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь