Як правильно вибрати канцелярські товари для школи?

Канцтовари для школи
Канцтовари для школи

Здавалося б, що таке канцтовари для школи – зайшов в найближчий магазин і купив. На ділі  ж все не так просто. Куплені таким випадковим чином канцтовари можуть виявитися викинутими на вітер грошима і незабаром вам доведеться купувати нові олівці і лінійки. Так що, якщо ви хочете не тільки заощадити, але і купити при цьому якісні і «правильні» канцелярські товари, то на це доведеться витратити трохи часу і сил.

Не беріть відразу набір в пеналі. По-перше, це досить дорого. По-друге, в наборі напевно будуть зайві складові, а ось чогось може і не вистачити. До того ж, канцтовари хорошої якості кладуть тільки в дуже дорогі набори, а ось масові пропозиції в супермаркетах зазвичай мають наповнення, яке залишає бажати кращого.

Займіться покупкою канцтоварів для школяра за три-чотири тижні до початку навчального року. У цей час більшість магазинів вже активно пропонують шкільний асортимент, але покупців ще не так багато і ажіотажу немає. До того ж, у вас буде час відвідати кілька магазинів.

Із розвитком інформаційних технологій ви можете купити усі канцтовари в інтернеті. Для прикладу, інтернет магазин Акцентр пропонує величезний асортимент різноманітних товарів для школи.

Обов’язково складіть докладний список того, що вам необхідно купити. Це найважливіший пункт. Тільки так ви зможете купити все, що вам необхідно і не накупите зайвого і непотрібного. Якщо є можливість – вирушайте за канцтоварами разом з дитиною, нехай вона приймає участь в покупках, це порадує її.

Ручки

Ручки для школярів
Ручки для школярів

Ручка повинна бути зручною і безпечною. Вибирайте пластикові ручки з прогумованої поверхнею для пальців. Сьогодні є спеціальні ергономічні ручки, які допомагають дитині правильно поставити руку для письма. Не рекомендують товсті ручки від них рука дитини буде сильно втомлюватися.

Якщо у вас дитина-лівша, то правильна постановка руки особливо важлива для письма. Сьогодні лівшів  вже не переучують, як це робили раніше, а виробники канцтоварів пропонують цілі серії для лівшів. Витратьте трохи часу, знайдіть і придбайте ручку спеціально для лівші, щоб полегшити вашій дитині навчання письму.

У переважній більшості шкіл настійно рекомендують кулькові ручки для дітей молодших класів. Гелеві і пір’яні ручки залиште для будинку або на більш старший вік.

Олівці

Кольорові олівці
Кольорові олівці

Вам будуть потрібні «прості» або графітні і кольорові олівці. Вибирайте олівці відомих марок. При покупці обов’язково спробуйте, наскільки легко ковзає грифель по папері, наскільки яскраво і насичено малює. Багатьом дітям особливо зручні трикутні олівці, зверніть на них увагу. А ось від олівців круглої форми краще взагалі відмовитися – вони ковзають і незручні у використанні, особливо для дитячих пальчиків. Ви будете здивовані, як разюче відрізняються в зручності використання олівці різних цінових категорій.

Грифель з добавками воску фарбує м’якше і від падіння не ламається на частини всередині. Діти часто кидають олівці, так що завжди дивіться, щоб на упаковці була позначка «не ламається». Зрозуміло, такий олівець теж можна зламати, але при заточуванні з ним не виникне проблем, як зі звичайними олівцями, які від численних падінь вже розламані всередині.

Вибираючи олівці, зверніть увагу на корпус. Найнадійніші корпусу – пластикові, але такі трапляються не часто. Дістаньте олівець і уважно огляньте деревину на зрізі – у хороших олівців вона щільна, гладка, не “куйовдиться» і не стирчить. Не економте на точила для олівців, вона повинна бути якісною і безпечною.

Привчати дитину точити олівці лезами, ножами і іншими гострими і небезпечними предметами категорично не варто.

Фломастери

Не купуйте великий набір фломастерів. На відміну від олівців, в школі фломастери використовуються не так вже й часто. Базового набору зазвичай цілком вистачає.

Для школяра краще вибирати фломастери, які легко відмиваються від рук і відпираються від одягу. При покупці перевірте кожен фломастер окремо, зверніть увагу на зручність ковпачка, він повинен надійно фіксуватися і не злітати.

Зошити та альбоми

У школі вам скажуть, скільки і яких зошитів вам необхідно купити. Обов’язкова умова – папір зошитів і альбомів повинна бути найвищої якості, білосніжна, але ні в якому разі не глянцева або малювання. На такій поверхні складно писати і малювати.

Багато шкіл настійно рекомендують не використовувати в молодших класах зошити з квітчастими обкладинками, а дитині так хочеться зошити з його улюбленими героями. Не біда – купуйте сподобалися дитині зошити і оберніть їх кольоровим папером. Бажання дитини буде виконано, в будь-який момент він зможе показати друзям улюблені картинки або побачити їх сам, а вам не доведеться йти на конфронтацію з школою.

Лінійка

Не вибирайте для дитини прозорі, яскраві лінійки, а також лінійки складної форми і з малюнками. Перша лінійка дитини повинна відповідати тільки своєю основною і єдиною функції – намалювати пряму лінію і виміряти щось. Поділу повинні бути чіткими.

Фарби та пензлі

Це можуть бути акварельні фарби або гуаш, це питання потрібно уточнювати в школі. У будь-якому випадку, головний критерій відбору тут – зручність у використанні та якість. Якщо це гуашева фарба, то переконаєтеся в тому, що баночки легко і герметично закриваються, якщо це акварель, то приділіть особливу увагу упаковці, вона повинна бути зручною для багаторазового використання – відкриті або картонні упаковки не годяться.

Зовсім не обов’язково брати набір з 18, 24 або 36 кольорів. Фарби хороші тим, що дозволяють навіть з базових квітів отримувати багатющу палітру кольорів і відтінків.

Візьміть дві-три хороших кисті замість одного великого, але не дуже якісного набору. Вони прослужать довше і не будуть при цьому поступово залишатися на малюнках вашого школяра.

Пенал

Пенали сьогодні пропонуються найрізноманітніші – пластикові, пластмасові, текстильні, на кнопках, блискавках, застібках, магнітах, причому абсолютно різних розмірів. Вибрати зазвичай буває досить складно.

Вибирати пенал потрібно виходячи з характеру дитини. Якщо школяр непосида і не дуже акуратний, то навряд чи він стане розкладати в пеналі все по своїх місцях, швидше за змете все в ранець і побіжить. Такій дитині краще взяти пенал з одним або двома відділеннями. Нехай навіть ручки-олівці будуть там упереміш, але вони хоча б будуть лежати в певному місці. Якщо ж ваша дитина педантичний і любить порядок, то йому відмінно підійде розкладний пенал, де для кожної приналежності відведено власне місце.

Можливо, вам доведеться придбати два пенала: один для кольорових олівців, пензлів, фломастерів, а другий – для ручок, простого олівця, гумки і лінійки. У цьому немає нічого страшного, головне в цьому питанні – зручність дитини і, звичайно ж, його безпеку.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь