МОН України планує збільшити навчання до 12 класів.

МОН України планує збільшити навчання до 12 класів.
МОН України планує збільшити навчання до 12 класів.

6 листопада 2014р. відбулося відкрите обговорення проекту Концепції розвитку освіти на 2015-2025 роки, розробленого на замовлення Міністерства освіти і науки низкою громадських організацій та експертів. У презентації взяли участь Міністр освіти і науки Сергій Квіт, голова Комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич, перший заступник Міністра Інна Совсун, заступник Міністра Павло Полянський, керівник стратегічно-дорадчої групи «Освіта» Міжнародного фонду «Відродження» Георгій Касьянов, розробники проекту.

Було наголошено на доречності збільшення початкової освіти до 6 років, а повної середньої освіти – до 12 років. «Адже питання не в термінах, а в тому, чого ми хочемо навчити наших дітей», – сказала Лілія Гриневич.

Серед позицій проекту Концепції, що їх активно обговорювали, також були: реформування структури школи, збереження мережі сільських шкіл, автономія навчальних закладів, якісна підготовка педагогічних кадрів; пропозиції висловили щодо потреби: визначити у Концепції першочергові напрямки реформування освіти, розширити питання позашкільної та професійно-технічної освіти, а також – детальніше окреслити роль громадських організацій в системі освіти.

З проектом Концепції можна ознайомитися за покликаннямhttp://www.mon.gov.ua/ua/messages/39066-mon-proponue-na-gromadske-obgovorennya-proekt-kontseptsiyi-rozvitku-osviti-ukrayini-na-period-20152025-rokiv

Пропозиції та зауваги до проекту Концепції можна надсилати на електронну скриньку[email protected]

 

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь