Міністерство освіти і науки України вимагає відключити російські канали

Вимкнення російських каналів
Вимкнення російських каналів

Міністерство освіти і науки України звернулося до регіональних департаментів освіти з проханням поінформувати керівників навчальних закладів, установ, організацій, які знаходяться у їх підпорядкуванні, про вимогу безумовного та негайного вимкнення російських телеканалів.

В освітньому відомстві, посилаючись на усне доручення прем’єр-міністра Арсенія Яценюка всім органам влади, наголошують на неприпустимості поширення в будь-який спосіб на території України телевізійних каналів, заборонених для ретрансляції.

У Міносвіти повідомляють, що ухвалами Окружного адміністративного суду м. Києва у зв’язку з існуванням очевидної загрози порушення інформаційної безпеки держави, що проявляється в поширенні завідома спотвореної інформації, яка розпалює національну ворожнечу, посягає на права та свободи людини та може призвести до безповоротних процесів порушення територіальної цілісності України тимчасово припинено ретрансляцію в багатоканальних телемережах на всій території України таких іноземних програм: ТВ Центр, Первый канал, РТР-Планета, Россия-24, НТВ Мир.

Окрім того, за інформацією Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, програми: ОАО “Звезда”, Телекомпании РЕН ТВ, Телерадиокомпании “Петербург”, ТНТ-Телесеть, Россия 1, НТВ, Russia Today TV, МИР 24, РБК-ТВ є неадаптованими до вимог законодавства України та такими, що заборонені для розповсюдження на території України.

“З метою запобігання поширенню програм російських телевізійних мовників просимо поінформувати керівників навчальних закладів, установ, організацій, які знаходяться у вашому підпорядкуванні, про вимогу безумовного та негайного вимкнення в їх телевізійних та кабельних мережах вищезазначених каналів”, – йдеться у листі МОН до регіональних департаментів та управлінь освіти і науки.

“Звертаємо Вашу увагу, що у разі ігнорування даної вимоги, для керівників цих суб’єктів можливі небажані наслідки, у тому числі – настання адміністративної, цивільної або кримінальної відповідальності”, – наголосили в Міністерстві освіти і науки.

http://osvita.ua

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь