Купувати збірники ДПА 2015 не потрібно.

Електронні збірники ДПА 2014
Електронні збірники ДПА 2014

22 січня 2015 року Павло Полянський, заступник Міністра освіти і науки України на свої сторінці у facebook повідомив, що для проведення державної підсумкової атестації у 2015 року купувати нічого не потрібно. Це дрібне шахрайство.

Портал Ерудит.нет нагадує, що у розділі ДПА 2015 розміщено збірники ДПА для 4, 9 і 11 класів за минулі роки.

Останнім часом в мережі Інтернет, а також розповсюджувачами літератури, які телефонують чи безпосередньо звертаються до шкіл, активно проштовхуються нав’язливі пропозиції придбати у них «збірники завдань державної підсумкової атестації» та «відповіді» на 2015 рік.
Нічого купувати не потрібно. Це дрібне шахрайство. Ще минулоріч Міносвіти прийняло офіційне рішення про скасування «збірників» і «решебніків»; їх більше не буде. Рішення це незмінне.
І в 4-му, і в 9-му, і в 11-му класах ДПА проводитиметься зі всіх предметів (виняток – українська мова – у формі ЗНО), за завданнями, складеними вчителями школи, методистами. Жодних «збірників» МОН не розглядатиме, не грифуватиме й не рекомендуватиме.
Р.S. Офіційна заява МОН з цього приводу за покликанням: https://erudyt.net/novini/novini-shkilnoi-osviti/ministerstvo-osvity-povidomlyaje-scho-u-2015-rotsi-dlya-prohodzhenya-dpa-ne-potribno-platnyh-zbirnykiv.html

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь