Зменшено кількість шкільних олімпіад

Учнівські олімпіади у 2014-2015 н.р.
Учнівські олімпіади у 2014-2015 н.р.

8 серпня міністр освіти і науки України Сергій Квіт підписав наказ № 918 “Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2014/2015 навчальному році”.

Основною зміною у цьому питанні стала кількість учнівських олімпіад. Цього року учні складатимуть олімпіади із таких предметів: української мови та літератури, англійської, німецької, французької мов, історії, математики, фізики, астрономії, хімії, біології, екології, географії, інформатики.

Нагадаємо, що минулого року учні складали олімпіади із  18 предметів, а цього року змагатимуться лише з 11 дисциплін. Скасують інтелектуальні змагання з фізичної культури, педагогіки і психології та інформаційних технологій. Ці  предмети  були внесені до списку олімпіад лише три-чотири роки тому. Із “молодих олімпіад” залишились лише екологія та астрономія, що вивчаються в 11 класі лише по 0,5 години на тиждень.

Також у МОН визначилися зі структурою і термінами проведення. Їх не змінили: І етап – у жовтні 2014 року, ІІ етап – у листопаді-грудні 2014 року, ІІІ етап – у січні-лютому 2015 року, а всеукраїнські – навесні 2015 року.

Перемоги в олімпіадах допомагають при вступі. Додаткові бали нараховуються призерам (особам, нагородженим дипломами I – III ступенів) IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів та призерам III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, які вступають до вищих навчальних закладів на основі повної загальної середньої освіти (11 класів). Призерам IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад додаткові бали нараховуються за умови, якщо вони вступають на напрями підготовки, для яких профільним є вступне випробування з предмета, з якого вони є призерами.

Величина додаткового бала становить: для осіб, нагороджених дипломами I ступеня – 50 балів, дипломами IІ ступеня, – 40 балів, дипломами IІІ ступеня, – 30 балів. Додатковий бал зараховується лише за однією з перелічених вище підстав.

Учасники міжнародних олімпіад зараховуються до вищого навчального закладу за умови подання сертифіката ЗНО з кількістю балів не нижче мінімального рівня для допуску до участі в конкурсному відборі, та за умови, якщо вони вступають на напрями підготовки, для яких профільним є вступне випробування з предмета, з якого вони брали участь у міжнародній олімпіаді.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь